Kindercoaching

Kindercoaching

Als je kind even wat minder lekker in zijn vel zit of bepaalde situaties lastig vindt, kan het fijn zijn dat hij of zij leert hoe het hiermee om kan gaan. Ook voor ouders is het fijn om te weten wat er aan de hand is en hoe je je kind kunt helpen. Ik als kindercoach begeleid je daarbij.

Werkwijze

Ik werk oplossingsgericht. De focus ligt niet zozeer op het probleem, maar op de kwaliteiten en de kracht van het kind en de vaardigheden die het kind kan leren. Samen met je kind kijken we welke mogelijkheden, talenten en kwaliteiten je kind bezit om het gewenste doel te bereiken.

Door middel van verschillende (spel)methoden en creatieve middelen, werken we spelenderwijs richting het doel. Het zelf ontdekken, oefenen en ervaren staat daarbij centraal.

Samen staan we sterk

Ieder kind is anders waardoor een coachingstraject altijd maatwerk is. Om een kind zo goed mogelijk te kunnen coachen, begint SterKC dan ook altijd met een persoonlijk gesprek met de ouders. Op deze manier leren we elkaar kennen en proberen we de hulpwens helder te krijgen. Na afloop van deze kennismaking stuur ik een passend voorstel voor een coachingstraject op maat. Vervolgens besluiten we samen of we een coachingstraject aan gaan.

Een coachingstraject kan een kortdurende periode zijn van een paar coachingssessies, maar kan ook een langer traject zijn van een aantal maanden. Dit is afhankelijk van de situatie. Tijdens het gehele coachingstraject houden we elkaar regelmatig op de hoogte van de gemaakte stappen. Dit is belangrijk zodat je als ouder weet welke vorderingen je kind maakt en hoe je dit kunt ondersteunen en aanmoedigen.

Wanneer individuele coaching?

SterKC begeleidt kinderen, tussen de 8 en 13 jaar, die even niet lekker in hun vel zitten of bepaalde situaties lastig vinden en extra ondersteuning kunnen gebruiken.
Ondersteuning kan geboden worden bij kinderen die:

  • Regelmatig boos, bang of verdrietig zijn
  • Prikkels moeilijk kunnen verwerken
  • Vaak moe, buikpijn of hoofdpijn hebben (zonder medische oorzaak)
  • Moeite hebben met veranderingen
  • Negatief over zichzelf denken, een negatief zelfbeeld hebben
  • Faalangst ervaren, bang zijn om fouten te maken, alles goed willen doen
  • Vol hoofd hebben, druk in het hoofd zijn

Daarnaast bied ik de mogelijkheid voor meer rust en ontspanning door kindermassage. Voor ouders die meer rust en ontspanning willen ervaren bied ik reiki behandelingen aan.

Waarom kindercoaching?

Wat is het fijn als je kind sterker in het leven staat. Als het beter om kan gaan met tegenslagen en kritiek. Als het zijn gedachten de baas is en daardoor minder last heeft van onzekerheden en faalangst. Als het om leert gaan met zijn of haar gevoeligheid. En als het zichzelf begrijpt en om kan gaan met al zijn gevoelens en emoties. Zodat het kind zich fijner voelt en de sfeer in huis kan verbeteren.

Investering

SterKC werkt met coaching trajecten op maat. De kosten voor een traject is afhankelijk van de situatie. Dit is afhankelijk van de duur en frequentie van de coaching. De kosten voor kindercoaching wordt niet vergoed.
Naar aanleiding van een oriƫntatie gesprek krijgt u een passend voorstel.

Neem gerust contact met mij op om te horen wat ik voor je kan betekenen!

© 2024 SterKC